24 UURS BESPANSERVICE, wat kan ik voor u doen?

Wat 36 jaar geleden begon als een uit de hand gelopen hobby van een fanatieke tennisser, is inmiddels uitgegroeid tot een professionele bespanservice; Rackets2support gevestigd Vlissingen. Ik bespan uw tennis- of squashracket in een snelservice binnen 1 dag als het nodig is.

Sinds 1989 bespan ik rackets voor onze klanten. Inmiddels heb ik 36 jaar ervaring in het bespannen van rackets volgens de nieuwste technieken en met de nieuwste materialen. Ik ben ERSA gecertificeerd (European Racquet Stringers Association) Certified Stringer, en heb ook de cursussen gevolgd voor Master Racquet Technician, Master of Racquetsports en ProTour Stringer Level 1 en ProTour Stringer Squash Level 1.

De bespanmachine die ik nu gebruik is een Tecnifibre Ergo Touch machine. Deze bespanmachine wordt ook gebruikt op het ABN AMRO World Tennis Tournament en kan de lastigste bespanvragen aan. Ik laat de machine regelmatig ijken, zodat ik steeds dezelfde kwaliteit bespanning kan leveren. Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, werken we met verschillende merken bespanningen. Wij kunnen u daarom altijd een aanbod doen dat in uw prijscategorie past. Zo voeren wij de merken Dunlop, Pacific en Diadem. Voor Tecnifibre en Yonex zijn wij een van de 16 specialisten in Nederland.

Voor iedere bespanning of vraag over uw bespanning, bent u bij mij aan het goede adres.

Eigenlijk geldt voor alles wat we doen, dat een goede analyse van uw type spel, uw fysiek, uw ervaring en uw wensen de basis is voor onze aanpak. Wij kijken naar de best mogelijke oplossing. Een goede bespanning zorgt voor plezier in het spel en voor meer effectiviteit.
Een aanpassing aan de bespanning kan zelfs maken dat arm- en schouderklachten minder bepalend zijn in het spel.

Soms lijkt uw bespanning nog goed maar heeft u vragen of de bespanning nog adequaat is. We werken met een ERT 300 tenniscomputer die kan meten hoeveel DT waarde (kilo) uw bespanning nog heeft. Hierdoor kunnen wij u nog beter adviseren of de bespanning vervangen moet worden. Wij meten graag gratis uw bespanning. Dus kom gerust bij ons langs.

Nieuwe grip:

Een goede grip is belangrijk. Dat voorkomt blessures. De demping van een goede grip zorgt dat uw arm minimaal belast wordt. Ook de grip van uw racket slijt door gebruik of beschadiging. Vraag eens of uw grip nog voldoende is. Mocht dat niet het geval zijn, dan zorgen we voor een nieuwe grip om uw racket die nieuw is en goed passend.

Grotere gripmaat nodig ?

De grip van uw tennisracket is van belang bij uw spel. Is de grip te klein, dan kunnen we dat veranderen. Dit doen wij door een dikkere basisgrip te nemen óf een overgrip te plaatsen over de bestaande basisgrip heen.
Eventueel kunnen we de grip een hele of halve maat vergroten door met een gripverdikker (krimpkous) te werken. Die smelten we dan eerst over het kale handvat heen, en daar overheen komt dan weer de nieuwe basisgrip.

Blessure, zoals tennisarm of schouderblessure ?

Vaak is de oorzaak een verkeerd racket, te dikke of te dunne grip, maar vooral de bespanning met te hoge kilo’s of een verkeerde snaar. Een racket kopen en voor uw passende bespanning verzorgen, is maatwerk en vraag om specialistische kennis. Kom gerust langs en stel uw vragen of bespreek uw probleem. Samen vinden we een goede oplossing waardoor u weer met plezier kunt sporten.

Langs komen of opsturen: 

U kunt dagelijks uw racket brengen of achterlaten in onze shop in Vlissingen voor een nieuwe bespanning. Als u tevoren belt met uw wensen, kunt u uw racket ook zelf opsturen en door ons na het bespannen weer terug laten sturen.  De kosten van het aangetekend terug sturen zijn via POSTNL € 6,95.
U kunt uw racket ook ´s avonds bij ons langs brengen.

Wilt u meer informatie over rackets, bespanning en onze professionele service, kijkt u dan op onze website of neemt u contact met ons op op telefoonnummer 06-47138715.